Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Επιστρέφουν στο Μηχανογραφικό οι Αστυνομικές Σχολές

Επιστρέφουν στο φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι Αστυνομικές Σχολές, όμως οι εισακτέοι δεν θα φοιτήσουν φέτος αλλά θα περιμένουν έναν χρόνο για να εισαχθούν μαζί με τους περυσινούς εισακτέους που επίσης αναμένουν.
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνεννόηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Δένδια, αποφάσισε τελικά να μην αφήσει εκτός Μηχανογραφικού τις Αστυνομικές Σχολές, όπως είχε προταθεί αρχικά -και μάλιστα είχε ανακοινωθεί επισήμως- αλλά να τις επαναφέρουν με την ίδια λογική που είχε ακολουθήσει και το προηγούμενο έτος.
Πέρυσι οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν γίνει κανονικά αλλά οι 580 επιτυχόντες τους θα εγγραφούν στις σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Από τις περυσινές θέσεις οι 500 αφορούσαν στη Σχολή Αστυφυλάκων και οι 80 στη Σχολή Αξιωματικών. Ο αριθμός των φετινών εισακτέων δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.
Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι Αστυνομικές Σχολές βρίσκονται στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο και για να μπορεί κάποιος να τις δηλώσει θα πρέπει προηγουμένως να δηλώσει τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στην αίτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες για συμμετοχή στις Πανελλαδικές.


ΠΗΓΗ: WWW.NEWSBOMB.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου